Kahvi on todellinen energianlähde kupissasi. Tämä on myös hyvä tilaisuus pitää lyhyt tauko työongelmista ja palata niihin uusien ratkaisujen kera.
SUOSITTUIN KAHVILAJIKE
Arabica ja Robusta ovat kahvilajikkeiden nimiä, jotka ovat tuttuja myös teestä pitäville. Maailmanlaajuisessa kahvintuotannossa näitä lajikkeita on noin 70-30 %.
Arabica sisältää suuren määrän eteerisiä öljyjä, ja se erottuu rikkaasta aromistaan. Mutta robusta miellyttää vahvan, katkeran kahvin ystäviä, koska se sisältää enemmän kofeiinia. Valmistajat saavuttavat usein maun harmonian sekoittamalla eri lajikkeita tietyissä suhteissa.
MITÄ Epätavallista on lisätty kahviin MAAILMAN ERI KULMALLA
Italialaisille ei ole mitään parempaa kuin klassinen musta espresso, jossa on puristus sitruunaa. Venäjällä monet ihmiset ovat tottuneet aloittamaan aamunsa kupilla mustaa kahvia kerman ja sokerin kanssa. Mutta jotkut maat voivat yllättää meidät epätavallisemmilla yhdistelmillä:
Suomessa suositaan suolaista kahvia. Ripaus suolaa peittää katkeruuden ja kirkastaa makua. Uskotaan myös, että suolattu juoma auttaa ylläpitämään kehon vesi-suolatasapainoa kuumassa ilmastossa.
Ripauksen suolan lisääminen kahviin voi olla pieni mutta merkittävä muutos, joka muuttaa aamurituaalisi todella hienostuneeksi hemmotteluksi. Kokeile ja anna itsesi yllättyä suosikkijuomasi uudesta mausta.