Tattari sisältää runsaasti aminohappoja: lysiiniä, tryptofaania. Niitä tarvitaan elimistön omien proteiinien synteesiin. Siksi tattari on niin tärkeä kasvissyöjille.
Tattarisiemenet sisältävät paljon kuitua. Se antaa pitkän täyteyden tunteen. Tattari sisältää myös koliinia, B-vitamiinia, joka on välttämätön hermoston asianmukaiselle toiminnalle.
Mega terveellistä tattarileipää.
Syö niin paljon kuin haluat, ja vaaka näyttää vain miinuksen….
Keittomenetelmä:
- Huuhtele tattari ja täytä se vedellä astiassa 1 cm viljan pinnan yläpuolella. Anna turvota useita tunteja. Kun vesi on imeytynyt viljan tasolle (tämä tapahtuu 2-4 tunnissa), voit jatkaa kypsennystä.
- Laita tattari ja vesi, jossa liotit sen blenderiin, lisää suola. Lyö tasaiseksi, taikinan tulee olla paksua smetanaa. Siirrä astiaan, peitä pyyhkeellä ja jätä lämpimään paikkaan yön yli.
- Taikina ei saa kohota paljon, mutta siihen muodostuu ilmakuplia, mikä osoittaa asianmukaista valmistusta.
- Voitele leipävuoka kasviöljyllä ja täytä taikinalla. Ripottele pinnalle kurpitsan siemeniä. Paista uunissa noin tunti. Ensin 200°C:ssa, kun pinta ja siemenet ovat ruskistuneet, laske lämpötila 180°C:een. Tarkista kypsyys hammastikulla.
Erittäin ravitseva ja maukas leipä on valmis, voit syödä niin paljon kuin haluat, ja vaa’an tulos ilahduttaa sinua.