Erittäin terveellinen hedelmä, jonka suomalaiset unohtavat

Luumu on suosittu puu, joka löytyy melkein jokaisesta kesämökistä. Valmistusvaihtoehtoja on useita: hilloja, säilykkeitä, mehuja, vaahtokarkkeja, hyytelöitä.

Luumut sisältävät runsaasti:

  • – C-vitamiini, joka on välttämätöntä immuunijärjestelmän vahvistamiseksi, ihon terveyden parantamiseksi ja haavan paranemisen nopeuttamiseksi.
  • -B-vitamiinit, jotka tukevat aineenvaihdunnan toimintaa ja auttavat ylläpitämään hermoston terveyttä.
  • – Kaliumia, joka on välttämätön verenpaineen säätelylle, lihasten ja hermoston asianmukaiselle toiminnalle.
  • – Rautaa.
  • – Tämän hedelmän kuidut tukevat tervettä ruoansulatusjärjestelmää, auttavat säätelemään verensokeritasoja ja alentavat kolesterolitasoja.

Tämän hedelmän hyödyt voidaan säilyttää purkitettuina.

Luumumarmeladihillo.

  • Luumut 1½ kg
  • Sokeri 1 kg
  • Vesi 150 ml
  • Mantelit 80 g
  • Sitruunahappo
  1. Leikkaa pestyt luumut ja poista siemenet. Kerää kaikki siemenet ja sido ne sideharsoon. Siemenet keitetään yhdessä hillon paksuuntumiseen.
  2. Täytä luumut vedellä. Mitä kypsemmät luumut ovat, sitä vähemmän vettä.
  3. Aseta siemenet ja pala kanelia sinne. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin puoli tuntia. Poista sitten kansi ja keitä korkealla lämmöllä 5 minuuttia.
  4. Ota pois lämmöltä, poista siemenet, kaneli ja lisää sokeri vähitellen sekoittaen.
  5. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä korkealla lämmöllä ilman kantta 20 minuuttia.
  6. Poista lämmöltä ja anna seistä muutama minuutti. Leikkaa tässä vaiheessa mantelit viipaleiksi ja liuota sitruunahappo 1 rkl. l. vettä.
  7. Poista vaahto hillosta, lisää mantelit ja sitruunamehu. Kaada kuumiin purkkeihin ja sulje välittömästi. Säilytä viileässä paikassa.
LAPE Pirkanmaa
Lisää kommentti