Pellillinen tonnikalapiirakkaa maistuu niin arkena kuin viikonloppunakin. Mehevään täytteeseen tulee tonnikalan lisäksi kasviksia, kermaa ja juustoa. Tämän ohjeen nappaat pysyvästi talteen!
Reseptin aineksetnoin 16 palaa
Pohja
- 200 g voita tai leivontamargariinia
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 dl kylmää vettä
Täyte
- ¼ (100 g) purjoa
- 1 (vihreä) paprika
- 1 dl (vihreitä) oliiveja
- 2 prk tonnikalaa
- ½ rku tilliä hienonnettuna
- 1 prk (2 dl) ruokakermaa
- 1 prk (150 g) ranskankermaa
- 3 munaa
- 150 g juustoraastetta (emmental-mozzarella)
- ½ tl mustapippuria
- ½ tl suolaa
Tonnikalapiirakka (pellillinen) – ohje:
- Nypi kylmä voi, jauhot ja suola murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
- Kumoa taikina leivinpaperin päälle uunipellille tai -pannulle. Painele taikina käsin jauhoja apuna käyttäen tasaiseksi levyksi.
- Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet ja kuutioi paprika. Valuta ja leikkaa oliivit kahtia.
- Valuta tonnikalat ja levitä ne piirakkapohjalle. Lisää purjo, paprika, oliivit ja tilli.
- Sekoita ruokakerma, ranskankerma, munat, suola ja pippuri keskenään kulhossa. Kaada seos täytteen päälle. Ripottele pinnalle lopuksi juustoraaste.
- Paista tonnikalapiirakkaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Vinkki!
Voit korvata tonnikalan halutessasi myös luonnonkalasäilykkeellä.