Kalapiirakka tonnikalalla – helppo valmistaa ja riittää isommallekin porukalle!

Pellillinen tonnikalapiirakkaa maistuu niin arkena kuin viikonloppunakin. Mehevään täytteeseen tulee tonnikalan lisäksi kasviksia, kermaa ja juustoa. Tämän ohjeen nappaat pysyvästi talteen!

Reseptin aineksetnoin 16 palaa

Pohja

  • 200 g voita tai leivontamargariinia
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl kylmää vettä

Täyte

  • ¼ (100 g) purjoa
  • 1 (vihreä) paprika
  • 1 dl (vihreitä) oliiveja
  • 2 prk tonnikalaa
  • ½ rku tilliä hienonnettuna
  • 1 prk (2 dl) ruokakermaa
  • 1 prk (150 g) ranskankermaa
  • 3 munaa
  • 150 g juustoraastetta (emmental-mozzarella)
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl suolaa

 Tonnikalapiirakka (pellillinen) – ohje:

  1. Nypi kylmä voi, jauhot ja suola murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
  2. Kumoa taikina leivinpaperin päälle uunipellille tai -pannulle. Painele taikina käsin jauhoja apuna käyttäen tasaiseksi levyksi.
  3. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet ja kuutioi paprika. Valuta ja leikkaa oliivit kahtia.
  4. Valuta tonnikalat ja levitä ne piirakkapohjalle. Lisää purjo, paprika, oliivit ja tilli.
  5. Sekoita ruokakerma, ranskankerma, munat, suola ja pippuri keskenään kulhossa. Kaada seos täytteen päälle. Ripottele pinnalle lopuksi juustoraaste.
  6. Paista tonnikalapiirakkaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Vinkki!

Voit korvata tonnikalan halutessasi myös luonnonkalasäilykkeellä.

LAPE Pirkanmaa
Lisää kommentti