Klassikkopastan täyteläisen maun takaavat säilötyt tomaatit, oliivit ja kaprikset sekä sardelli- tai anjovisfileet. Pasta puttanesca on arkiruokaa parhaimmillaan, koska simppelit ainekset löytyvät usein jo kaapista.
Reseptin ainekset 4 annosta
- 400 g pastaa (esim. linguinea, spagettia, fettuccinea tai tagliatellea)
- 1 sipuli
- 3–4 valkosipulinkynttä
- 1 tuore chili (tai noin ½ tl chilihiutaleita)
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 prk (50g/35g) pieniä kapriksia
- 8 sardellifileetä (tai anjovisfileetä)
- 1 tlk (400 g) kirsikkatomaatteja tomaattimehussa
- 1 dl kalamataoliiveja
Lisäksi
- ½ rku persiljaa
- noin 2 dl parmesaanijuustoa raastettuna
Pasta puttanesca – ohje:
- Keitä pasta väljässä, suolalla maustetussa vedessä napakan kypsäksi.
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista kanta ja siemenet ja hienonna chili.
- Paista sipuleita ja chiliä öljyssä kasarissa pari minuut[1]tia. Lisää valutetut kaprikset, sardellifileet ja kirsikkatomaa[1]tit ja jatka kypsentämistä noin 5 minuuttia. Lisää valutetut oliivit ja kuumenna vielä hetki.
- Hienonna persilja. Valuta pasta huolellisesti. Kääntele pasta ja persilja kastikkeen joukkoon. Viimeistele raaste[1]tulla parmesaanilla.
Vinkki!
Voit käyttää kastikkeeseen myös tuoreita kirsikkatomaat[1]teja (500 g) ja lisätä joukkoon hieman nestettä.