Nerokas pasta puttanesca – kokeile klassista napolilaista reseptiä!

Klassikkopastan täyteläisen maun takaavat säilötyt tomaatit, oliivit ja kaprikset sekä sardelli- tai anjovisfileet. Pasta puttanesca on arkiruokaa parhaimmillaan, koska simppelit ainekset löytyvät usein jo kaapista.

Reseptin ainekset 4 annosta

  • 400 g pastaa (esim. linguinea, spagettia, fettuccinea tai tagliatellea)
  • 1 sipuli
  • 3–4 valkosipulinkynttä
  • 1 tuore chili (tai noin ½ tl chilihiutaleita)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 prk (50g/35g) pieniä kapriksia
  • 8 sardellifileetä (tai anjovisfileetä)
  • 1 tlk (400 g) kirsikkatomaatteja tomaattimehussa
  • 1 dl kalamataoliiveja

 Lisäksi

  • ½ rku persiljaa
  • noin 2 dl parmesaanijuustoa raastettuna

Pasta puttanesca – ohje:

  1. Keitä pasta väljässä, suolalla maustetussa vedessä napakan kypsäksi.
  2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista kanta ja siemenet ja hienonna chili.
  3. Paista sipuleita ja chiliä öljyssä kasarissa pari minuut[1]tia. Lisää valutetut kaprikset, sardellifileet ja kirsikkatomaa[1]tit ja jatka kypsentämistä noin 5 minuuttia. Lisää valutetut oliivit ja kuumenna vielä hetki.
  4. Hienonna persilja. Valuta pasta huolellisesti. Kääntele pasta ja persilja kastikkeen joukkoon. Viimeistele raaste[1]tulla parmesaanilla.

Vinkki!

Voit käyttää kastikkeeseen myös tuoreita kirsikkatomaat[1]teja (500 g) ja lisätä joukkoon hieman nestettä.

LAPE Pirkanmaa
Lisää kommentti