Isoäidemme kasvattama aroniamarja kuivattiin talveksi, ja siitä tehtiin hillokkeet ja hillot. Mikä on hänen suosionsa salaisuus? Onko se todella hyväksi keholle?
Mitä aronia sisältää?
Aronia sisältää vitamiinikompleksin, mukaan lukien A-, E-, C-, K- ja B-vitamiinit. Se tarjoaa elimistölle tärkeitä kivennäisaineita, kuten kalsiumia, magnesiumia, rautaa, kaliumia, fosforia, natriumia ja sinkkiä. Nämä aineet tukevat immuniteettia ja näkökykyä. Säännöllinen aronian nauttiminen voi auttaa ehkäisemään vakavaa sairautta – syöpää.
Aroniamehun juominen vaikuttaa suotuisasti silmien verisuonten ja kapillaarien terveyteen, joten sitä suositellaan silmäsairauksien, kuten glaukooman, ehkäisyyn.
Kuinka syödä marjoja oikein
Toisin kuin mustikoita tai vadelmia, aroniaa ei voi syödä suoraan pensaasta, sillä niiden marjoilla on kitkerä, supistava maku. On suositeltavaa pakastaa aronat ennen käyttöä. 24 tunnin pakastimessa säilytyksen jälkeen se menettää katkeruutensa ja muuttuu maukkaammaksi. Toinen tapa on kuivata aronat ja valmistaa niistä teetä, mikä on ihanteellinen etenkin talvella immuunijärjestelmän vahvistamiseen.
Isoäitimme teki erilaisia hilloja: hilloja, hyytelöitä, vaahtokarkkeja, marmeladia. Tätä marjaa käytetään laajasti ravintola-alalla liharuokien ainesosana. Aronia detoksifioivat ominaisuudet ja matala glykeeminen indeksi tekevät siitä sopivan ihmisille, jotka kärsivät aineenvaihduntahäiriöistä tai insuliiniresistenssistä.
Tämän marjan säännöllinen nauttiminen vahvistaa vastustuskykyäsi useiden vuosien ajan! Tämä on esi-isiemme pitkäikäisyyden salaisuus.